Waar komen de YesPlease koffies vandaan?

Elke koffie heeft een eigen verhaal en elk land een eigen manier van werken. YesPlease koffies zijn herleidbaar naar de bron en hier stellen we de boeren graag aan je voor.

ABUKUNDUKAWA

Rwanda - Rushashi

Single cooperative coffee

Jaqueline

1700/2000 meter

Arabica Bourbon

Lungo

Fruitig en Zoet

Onze koffie uit Rwanda komt van de moderne coöperatie Rushashi. Hier is een vrouwenorganisatie opgericht waar 900 vrouwen elkaar én de koffie versterken. Aan het hoofd van deze organisatie staat Jacqueline. Jacqueline vertelt dat alles op de boerderij in het teken staat van duurzaamheid. Zo groeien hier schaduwplanten om de grond te beschermen en gebruiken de vrouwen water- en energiebesparende methodes voor het produceren van koffie.

Jacqueline won met haar koffie al meerdere keren de Cup Of Excellence award; een belangrijke wedstrijd voor specialty koffie. Met het kopen van deze koffie steunt u de vrouwen en draagt u bij aan natuurbescherming. En dat terwijl uw gasten genieten van de heerlijke koffie van Jaqueline.

Brazil- Sítio Bateia

Single farm coffee

Vagner Dias Sartori

1000 meter

Red Catuai

Lungo & Espresso

Zoet en chocolade

De geschiedenis van Sítio Bateia begon in de jaren 1900 met de overgrootvader van Vagner als pionier. Sindsdien speelt koffie een onvervangbare rol in het inkomen van de familie, en door de generaties heen groeit het steeds meer. In de voetsporen van zijn ouders vond Vagner de passie voor koffie in zijn hart. Hij zette zijn rol als koffieproducent voort met een grote nadruk op koffieproductie met een geweldige kwaliteit.

Vagner woont momenteel op de boerderij met zijn gezin van 6 leden, die hem allemaal een handje helpen met verschillende werkzaamheden op de boerderij. Een typische dag begint bij zonsopgang, rond 4:00 's ochtends op andere delen van de boerderij, voordat ze verhuizen en tot laat in de middag op het koffieveld blijven. Alle geoogste vruchten worden dan naar de pulpmachine gebracht en rond 7 uur wordt de dag afgesloten.

Brazil - Sao Luiz

Single farm coffee

Sao Luiz Estate

1950/2000 meter

Arabica red catuai

Espresso

Vol en Chocolade

Vierde generatie koffieproducenten, waar het boeiende verhaal 100 jaar geleden begon.In het schilderachtige Carmo do Paranaíba ontsprong de passie voor koffie aan Miguel Veloso. Zijn nalatenschap groeide onder het bezielende beheer van zijn wijze zoon, Manoel Velloso dos Reis, die niet alleen het bedrijf uitbouwde maar ook het familie-erfgoed versterkte.

Met trots stichtte hij de allereerste landbouwcoöperatie in Carmo do Paranaíba en was een pionier in het planten van koffie in de betoverende Cerrado Mineiro-regio in de late jaren '60. In 1979 betrad Fausto do Espirito Santo Velloso, een getalenteerde civiel ingenieur, de scène in Carmo do Paranaíba. Zijn rol was cruciaal bij het professionaliseren van de landbouwactiviteiten, het beheren van teams en het verhogen van de kwaliteit van de koffieproductie.

In 1998 begon een nieuw opwindend hoofdstuk. Fausto en zijn bevlogen zoons, Lúcio en Ana Cecília, vormen de vierde generatie van onze familie, en zij ademen de passie en het enthousiasme voor koffieteelt uit. Samen starten ze een nieuwe fase van waardering en voortdurende zoektocht naar het produceren van koffie van ongeëvenaarde kwaliteit.