Ontmoet de koffieboeren

De YesPlease koffies zijn Single Cooperative, wat betekent dat
ze niet alleen van een regio, maar van een farm afkomstig zijn.
Hier stellen we de boeren aan je voor.

Colombia - Argote

Single cooperative coffee

Leonardo munoz

1950/2000 meter

Arabica Bourbon

Espresso, cappuccino

Fruitig en chocolade

Onze koffie uit Colombia is afkomstig van koffieboer Leonardo Munoz. Leonardo is de eigenaar van 2,2 hectare grond met daarop zo'n achtduizend koffieplanten. Dankzij het Argote-project krijgt Leonardo een eerlijke prijs voor zijn koffie en heeft hij tijd om te investeren in zijn land.

Dit werpt zijn vruchten af, want de koffie van Leonardo heeft een cupping score van 85. Dat betekent dat de koffie officieel is aangemerkt als specialty koffie; de beste koffie die er is. Met het kopen van deze koffie draagt u bij aan goede leefomstandigheden voor Leonardo en zijn familie en aan het behoud van de natuur in de regio.

Brazil- Sítio Bateia

Single cooperative coffee

Vagner Dias Sartori

1000 meter

Red Catuai

Lungo

Zoet en chocolade

De geschiedenis van Sítio Bateia begon in de jaren 1900 met de overgrootvader van Vagner als pionier. Sindsdien speelt koffie een onvervangbare rol in het inkomen van de familie, en door de generaties heen groeit het steeds meer. In de voetsporen van zijn ouders vond Vagner de passie voor koffie in zijn hart. Hij zette zijn rol als koffieproducent voort met een grote nadruk op koffieproductie met een geweldige kwaliteit.

Vagner woont momenteel op de boerderij met zijn gezin van 6 leden, die hem allemaal een handje helpen met verschillende werkzaamheden op de boerderij. Een typische dag begint bij zonsopgang, rond 4:00 's ochtends op andere delen van de boerderij, voordat ze verhuizen en tot laat in de middag op het koffieveld blijven. Alle geoogste vruchten worden dan naar de pulpmachine gebracht en rond 7 uur wordt de dag afgesloten.

Rwanda - Rushashi

Single cooperative coffee

Jaqueline

1700/2000 meter

Arabica Bourbon

Lungo

Fruitig en Bloemig

Onze koffie uit Rwanda komt van de moderne coöperatie Rushashi. Hier is een vrouwenorganisatie opgericht waar 900 vrouwen elkaar én de koffie versterken. Aan het hoofd van deze organisatie staat Jacqueline. Jacqueline vertelt dat alles op de boerderij in het teken staat van duurzaamheid. Zo groeien hier schaduwplanten om de grond te beschermen en gebruiken de vrouwen water- en energiebesparende methodes voor het produceren van koffie.

Jacqueline won met haar koffie al meerdere keren de Cup Of Excellence award; een belangrijke wedstrijd voor specialty koffie. Met het kopen van deze koffie steunt u de vrouwen en draagt u bij aan natuurbescherming. En dat terwijl uw gasten genieten van de heerlijke koffie van Jaqueline.

Ethiopia- Limu Kossa

Single cooperative coffee

Gidey Berha Retta

1840/2130 meter

Arabica Bourbon

Espresso

Spicy and Fruity

Onze koffie uit Ethiopië is afkomstig van koffieboer Gidey Berha Retta in Limu Kossa. Limu Kossa is een onafhankelijke coöperatie die vol passie gerund wordt door Gidey. Gidey is enorm betrokken bij de lokale gemeenschap en wordt in zijn community Abba Ollie genoemd, wat zoiets als ‘opzwepend persoon’ betekent. Dit zegt veel over zijn karakter en hoe geliefd hij is onder de locals.

De koffie van Gidey groeit in een natuurlijk voedselbos. Met agroforestry worden er niet alleen koffieplanten verbouwd, maar kijk je welke planten elkaar helpen. Planten bloemen en insecten werken namelijk veel samen. Single Cooperative koffie komen we in Ethiopië niet vaak tegen. Wij zijn dan ook heel blij u en uw gasten kennis te laten maken met de koffie van Gidey.

Ontmoet koffieboerin jacqueline