Volg jouw

koffieboon

Home / Volg jouw koffieboon

Coming soon…

De Traceerbare Keten

Waarom een traceerbare (blockchain) keten? Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel, YesPlease vindt het van belang dat iedereen alle schakels in de keten kan volgen, zodat je precies weet wie die geweldige koffie bonen heeft geproduceerd, hoe ze getransporteerd worden, wie ze heeft gebrand en welke prijs er is betaald aan onze boeren.

Dat lijkt makkelijk maar kent ook wat technische uitdagingen, zo moeten alle boeren beschikken over een telefoon en dient iedereen in de keten alle stappen te bevestigen, daarnaast moeten we zorg dragen dat op basis van jouw lotnummer we precies de boeren tonen die in jouw zakje bonen, capsules of cold drip zitten.

We hebben dat proces getest en de eerste koffie is al door de blockchain heen, nu schalen we op en is straks alle koffie traceerbaar! Niet voor nietsis ons motto: better coffee, happy days! Happy days voor jou als koffiedrinker én voor onze koffieboeren. Want doordat wij onze koffiebonen rechtstreeks bij lokale boeren inkopen en ze daarvoor een eerlijke prijs betalen, kunnen wij jou laten genieten van een heerlijk en eerlijk kopje betaalbare koffie van topkwaliteit. Jij blij, zij blij, wij blij! Alles wordt beter met aandacht, respect en plezier en dat geldt zeker ook voor onze koffie.

Binnenkort kun je dan ook via deze pagina de reis van je koffie volgen, van boer tot het moment waarop de heerlijke koffie in jouw kopje zit. Nu tonen we alvast een deel van onze boeren waar we mee samen werken.

De boeren

Jacqueline Nyirandimubanzi

Fazenda do Lobo

Mr. Mansur

Single origin regio

Wat smaak en kwaliteit betreft gaan wij dus altijd voor het hoogst haalbare. Nu onze andere visie: eerlijke koffie produceren. De koffieketen is vaak weinig transparant en bestaat gemiddeld uit zo’n vijftien à twintig schakels. Deze zijn lang niet allemaal van toegevoegde waarde voor de kwaliteit van jouw koffie, maar vragen wél geld voor hun werk waardoor de boer minder betaald krijgt. Onze missie is om dit voorgoed te doorbreken. Daarom nemen wij bij YesPlease heel bewust een groot aantal van deze schakels weg door onze koffiebonen rechtstreeks bij lokale boeren in te kopen. Hierdoor kunnen wij hen een eerlijke prijs bieden voor hun product. Met als missie ‘changing the chain for good’ laten wij de internationale koffiewereld zien dat het ook anders én beter kan.


Wereldkaart

better coffee, happy days